Grundlagt 1920

Østerbros ældste butik med samme erhverv

Åbningstider

ØSTERBRO - Kbh.

Tlf.: 2167 7501

Mandag:​

LUKKET​

Tirsdag:​

11:00 - 17:30​

Onsdag:​

10:00 - 17:30

Torsdag:​

10:00 - 18:00​

Fredag:​

10:00 - 18:00​

Lørdag:​

10:00 - 15:00​

Udbringning af vin

​Ring inden kl. 17:00 for levering inden 9:30 næste dag i post nr. 2100 Kbh. Ø, 2730 Herlev, 2860 Søborg og 2880 Bagsværd.

Pris: 100,- kr.

Haste opgaver ordner vi også mod et gebyr på 150,- kr.

Fakturerings gebyr: 50,- kr

Gebyrfrit ved køb over 400,- kr.

Hold din egen smagning

læs mere her

Vin​

Integro -Øko vin fra Apulien

​I den syd-østlige del af Apulien ligger Salento halvøen; et af de vigitgste landbrugsområder i hele Italien. Salento vinene er rige og fyldige. Mikroklimaet her er perfekt til fremstilling af dybe og komplekse vine. Filisofien bag Integro vinene er at være i perfekt harmoni med Apuliens natur og kun ændre hvd der er absolut nødvendigt, og for at sikre at hver drue udtrykker sin egen individuelle personlighed.

​Integro Negroamaro​ har en flot intens rød farve. I næsen er vinen kraftig og frugtrig og leder tankerne hen mod hindbær og jordbær. I munden fremstår vinen fyldig, velafbalanceret og med lang eftersmag.

Integro Primotivo har en flot rubinrød farve. I næsen haar vinen udtalte noter af kirsebærblomster og krydderier. I munden fremstår vinen afbalanceret med syrlige kirsebær og en vedholden eftersmag.

Domaine de Cassagnau
Fra Languedoc for foden af Pyrenæerne. Et lille familie ejet foretagende, hvor det er Jacques Abet, der selv producerer vinen. Hele familien er engageret i driften.

Denne dejlige rødvin produceres af druerne Syrah (35%), Grenache (35%) og Merlot (30%), et klassisk mix af druer i denne region af Frankrig.

5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk der skrev

"Fyldig rødvin med god, bred frugtsmag. I den fint krydrede vin er der noter af brombær og kirsebær. Lang eftersmag".​

TILBUD:

fl. 85 / 6 fl. 399,-

DUCANELLI

En dejlig saftig og sødmefuld Negroamaro. Vinen har en skøn aroma af blommer, lakrids, kirsebær og brombær. En rigtig madvin, med en bred vifte af anvendelsesmuligheder.

Negroamaro-druen dyrkes stort set kun i den sydlige del af Italien, helt nede på Italiens hæl i regionen Puglia. Og det er især her, at Negroamaro giver gode fyldige rødvine, med den meget karakteristiske varme og behagelige smag.

ABBELLANI

​Fed, koncentreret og charmerende italiener! Abbellani er produceret på druer fra det sydlige Italien, nemlig fra Puglien på Italiens hæl.


Vinen fremstår med en dybrød farve. Appassimento metoden, hvor druerne tørres vinteren over, øger vinens koncentration, rigdom og alkohol. Metoden har givet vinen en righoldig og intens aroma og smagen er koncentreret og fyldig. Et prisvenligt alternativ til Amarone eller Rippasso fra Veneto. 

Gentilice VENTOUX 2015

Druerne til denne dejlige og kraftige Ventoux (med 15% alkohol) vokser på små udvalgte parceller på Mont Ventoux, hvor jordbunden består af en meget kalkholdig ler. Her stortrives druerne Syrah, Grenache og Carignan, der er de klassiske sorter for Rhône-vinen fra dette område.
Produktionen på vingården er tradi-tionel, og afsluttes med en fadlagring på 12 måneder inden vinen tappes.
Duften vækker minder om meget mørke koncentrerede kirsebær. Smagen er koncentreret og tæt med solbæraromaer. Eftersmagen er lang og vedhængende.

Château Peyguerol

Château Peyguerol rød.
Ungdommelig og åben frugtighed med nogle smågrønne, urtede toner, men også en aromatisk dybde og en flot eftersmag af bitre kirsebær. Rigtig god og enormt bredspektret allroundvin til mørkt kød, fx klassisk lammekølle, eller til kraftige grøntsagsretter, hvis du serverer vinen en smule køligt (15-16 grader).

Château de Peyguerol Rose
er en forfriskende lækker rosevin, der også smager af noget. Nyd den til grillretter, lyst kød, salater, pasta eller meget krydrede kødretter. En usædvanlig lækker rosé, med masser af smag.

​Vinområdet Costières de Nîmes er fra den sydlige ende af Rhônedalen. Her produceres en række rødvine der virkelig kan betegnes som "value for money". Igennem det seneste årti har produktionen været stødt stigende, og det har kvaliteten også været hos flere af områdets producenter.


Château de Peyguerol er et mønstereksempel på en vin fra Nîmes, hvor der IKKE er sammenhæng mellem pris og kvalitet. Den burde faktisk koste lidt mere.

5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev
"Elegant og meget lækker rødvin - en rigtig god, ret let og harmonisk Rhônevin med en ren og frisk saft og fint krydderi. En vin til lettere kødretter. Prisen er rimelig. Den gav den femte stjerne".

5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk - der skrev:"Let og saftig rosévin på druerne Grenache og Syrah. Den har god frugt, en lille fedme og noter af citrus og fersken. Velegnet både til mad og som terrassevin". 

MASfi

En rigtig lækker rødvin - i ny spansk stil. Fyldig, og behagelig med god kraft i eftersmagen.
Ressò produceres af druerne Garnacha (80%) og Tempranillo (20%) der er dyrket i henholdsvis Terra Alta og Penedès.

Vingården Josep Masachs har hjemme i Catalunya regionen, der ligger lige nord for Barcelona.

Hacienda Albae

Dette nye vinhus beliggende i Castilla - La Mancha, med egne marker, dyrker et utal af druer, både spanke som Temprenillo og især franske druer. 

Cabernet Sauvignon høstes som den seneste drue og bliver høstet i oktober. Derved opnår druerne fuld modenhed, som giver en god balance i fylde og smag.

Vi starter med Cabernet Sauvignon og Chardonnay​

​Wine Spectator 10/2005 – „Citra is one of the world’s standout wine cooperatives.”

LAVS VITÆ Montepulciano D'Abruzzo D.O.C

Dyb rubinrød med violette og lilla nuancer. Intens duft af mørk moden frugt, krydderier, lakrids, sort peber, vanilje og kakao. Varm og fyldig med en lang dvælende smag. Afbalancerede tanniner. Fadlagret 24 md på små franske barriques.

TOP vine fra "CITRA VINI" D'ABRUZZO Citra Vini, er et kooperativ der sidder på 65% af vinproduktionen i d´Abruzzo. De sælger kun selv 20 % under eget navn, naturligvis de bedste 20 %. Efter et projekt der har varet 7 år, har mange af kooperativets medlemmer frivilligt forbedret arbejdet i vinmarkerne med grøn høst (mindre udbytte større intensivitet), mindre kunstgødning, bedre udvælgelse af druer, minimum brug af svovl etc. etc. dette gør at Citra Vini`s nye vine er næsten ukendelige. De er i sandhed rykket fra at være "supervin" til at være "topvin".

LAVS VITÆ Trebbiano D`Abruzzo D.O.C. 2011

Smagen er krydret, med en udpræget blomstret og lang dvælende eftersmag. Den leder hen på en stor australsk fadlagret Chardonnay. Fadlagret 12 md på store fade.

Citra er et kooperativ, som omfatter 5000 vinavlere baseret i regionen Abruzzo i Italien. 7000 hektar fordelt i et meget bredt område, der dækker næsten hele provinsen Chieti, der strækker sig fra nord til syd i 80-90 km og 40 km inde i landet fra havet. Citra har den lykke at se vinstokkene vokser mellem Majella, Gran Sasso og Adriaterhavet. En unik mulighed for at drage fordel af forskellige mikroklimaer og terroir. Takket være luftens strømninger i bjergene og havet brise, gør druerne udvikler de aromatiske druer som er originaliteten for Abruzzo`s vine.

Monte Casale Amarone DOCG

Et af de nye tiltag er økologi - og de første vine med certificeret økomærke vil se dagens lys fra 2017 årgangen.

Azienda Monte Casale
Historien om familiens vinbrug starter i 1932 på de frugtbare bakker bag ved Lasize ved Gardasøen.

I 1998 indviede de et nyt produktionsanlæg komplet med nyt vinfremstillingsudstyr og tappeanlæg.
I dag videreføres og udvikles familiens vingård af nye generationer. Man har i dag 20 hektar, som dyrkes i respekt for naturen, og som frembringer en bred portefølje af vine.

Monte Casale Ripasso DOC 2013

Monte Casale, Ripasso Valpolicella Classico DOC. De høster manuelt, druerne tørres i 4 mdr. hvorefter de presses og gæres i 8 dage. Vinen lagrer minimum 24 mdr. på barriques.

FRANSKE SUPER STJERNER

Chateau La Tour Figeac Grand Cru Classé - St. Emilion 2005

Chateau Lafon-Rochet, 4. Cru Classé - Saint Estephe 2005

Chateau Cantemerle 5. Cru Classé - Haut Medoc 2005

Chateau Haut Batailley, 5. Cru Classé - Pauillac 2005

​Wollridge, 2013 Zinfandel Reserve - Lodi, California

En meget lækker og velsmagende Zinfandel fra Lodi-regionen i Californien. Vinen er mørk, fed, tæt og koncentreret med et dejligt lille aftryk fra fadlagringen med skønne toner af vanilje.
Wollridge Zinfandel Reserve
produceres på druer fra én af de bedste og mest anerkendte vingårde i Lodi. Vinen har gennemgået en vinifikation på topmoderne udstyr, og det er udelukkende druer fra gamle vinstokke, der har været anvendt. Wollridge lagres på amerikanske egefade i en periode på 6 måneder,

5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev;

"Vellavet og meget dejlig rødvin med en bred smag, der fylder munden. Der er blød frugt, eukalyptus, laurbær, lavendler ... smagepanelet var på vild jagt efter noter. Nogle af dem skal nok være rigtige!".​

Nardelli 2015 - Appassimento

Fed, koncentreret og charmerende italiener!


Vinen fremstår med en dybrød farve. Appassimento metoden, hvor druerne tørres vinteren over, øger vinens koncentration, rigdom og alkohol. Metoden har givet vinen en righoldig og intens aroma og smagen er koncentreret og fyldig. Et prisvenligt alternativ til Amarone eller Rippasso fra Veneto.

MIO PASSO tilbage på hylderne​

Sol og sommer på flaske.

Testvinder i magasinet Smag og Behag ud af 85 konkurrenter.​

Miopasso
Miopasso er en lille serie af kvalitetsvine, produceret med hjælp af moderne fremstillingsteknologi, på oprindelige italienske druesorter. Målet er at skabe den bedste tænkelige kvalitet til lav enhedsomkostning. 

​Miopasso er tænkt som "value for money" af den lille gruppe entusiastiske vinfolk, der indkøber druerne forskellige steder i Italien, og producerer den færdige vin. Projektet er lykkedes - der er tale om nogle af de bedste italienske vinkøb man kan opdrive.

​Clos des Jacobins, 2012 - Saint-Émilion - Grand Cru Classé

Med Clos des Jacobins i glasset, har du mulighed for at smage toppen af hele Grand Cru Classé klassifikationen i Saint-Émilion. Dette lille slot frembringer en enestående vin år efter år.

Clos des Jacobins

tilhører i dag den absolutte elite i klassifikationen "Grand Cru Classé" i Saint-Émilion. Slottet drives som en lille familieforretning med Thibaut og Magali Decoster i spidsen. Siden 2004 har hele slottet og de omliggende 8,5 ha. vinmarker gennemgået en forvandling. Familien har foretaget massive investeringer i vinmarkerne og i moderne produktionsudstyr; bestræb-elserne har allerede båret frugt. Clos des Jacobins er på få år rykket helt frem i første linje, som én af de førende ejendomme i Saint-Émilion.

Perfekte marker

Slottets vinmarker har en helt perfekt beliggenhed i hjertet af Saint-Émilion. Her stortrives Merlot, som er rygraden i vinen. Lagringen foregår over en 17 måneder lang periode på klassiske egefade, hvoraf 90% er helt nye fade. Det skaber en meget mørk vin med en kraftfuld bouquet. Smagen er elegant, rank med saftig fylde og en markeret tannin, der bevidner at vinen tåler lang lagring på flaske. Eftersmagen er blommeagtig og ekstremt vedholdende. En stor og saftig oplevelse.
Kåret som den bedste i klassifikationen
Ved den asiatiske udgave af VinExpo, der blev afholdt i Hong Kong, blev Clos des Jacobins kåret som den bedste i klassifikationen ved en smagning af tre årgange fra klassifikationens slotte. Det resultat sætter en tyk streg under kvaliteten fra dette lille fremragende slot.

SIRIUS, 2014 - Bordeaux (Merlot - Cabernet)

SIRIUS er en topklasse Bordeaux, der er produceret på de klassiske druer Merlot og Cabernet Sauvignon. Smagen er saftig og fyldig med masser af krydderier og solbærtoner. En vin med god power og kraft.

Sichel - Bordeaux
Familienavnet "Sichel" er blevet synonym for kvalitetsvine fra Bordeaux. Den velrespekterede familie er partejer i én af verdens mest kendte og ansete ejendomme, nemlig ingen ringere end selveste Château Palmer i Margaux. Endvidere ejer familien Château Angludet i Margaux. Og det er det selvsamme winemaker-team, som hvert år producerer SIRIUS, der virkelig er familiens ʺvalue for money-Bordeauxʺ. 

Vinen er resultatet af en benhård sortering af de høstede druer. Produktionen er traditionel, og vinen lagres i 12 måneder på franske egefade. Vinen har i denne årgang fået GULD-medalje bl.a. ved Concoures Général Agricole i Paris.​

Lidt Franske:

Domaine Gille, Bourgogne:

​Nuit Saint Geroges les Brulées 2011, Vosne-Romanée 2013.

Bourgogne Chardonnay 2014

Beaujolais:

Henry Fessy: Beaujolais Village 2011, Juliénas 2011

Domaine Pardon: Fleurie 2015

Åbningstider

SORØ

Tlf.: 3112 7101​

Mandag:​

LUKKET​

Tirsdag:​

10:00 - 17:30​

Onsdag:​

10:00 - 17:30​

Torsdag:​

10:00 - 17:30

Fredag:​

10:00 - 18:00​

Lørdag:​​

10:00 - 14:00​

​​Udbringning af vin

Ring inden kl. 17:00 for levering inden 9:30 næste dag i 4180 Sorø
Pris: 100,- kr.  (ingen levering mandage). Haste opgaver ordner vi også mod et gebyr på 150,- kr.

​ØSTERBRO

Østerbrogade 85

2100 København Ø

Tlf: 2167 7501

Mail: info@butlervin.dk

sorø

Vestergade 2

4180 Sorø

Tlf: 3112 7101

Mail: butlervin.soroe@gmail.com

smiley