Grundlagt 1920

Østerbros ældste butik med samme erhverv

Åbningstider

ØSTERBRO - Kbh.

Tlf.: 2167 7501

Mandag:​

LUKKET​

Tirsdag:​

11:00 - 17:30​

Onsdag:​

10:00 - 18:00​

Torsdag:​

10:00 - 18:00​

Fredag:​

10:00 - 19:00​

Lørdag:​

10:00 - 15:00​

Udbringning af vin

​Ring inden kl. 17:00 for levering inden 9:30 næste dag i post nr. 2100 Kbh. Ø, 2730 Herlev, 2860 Søborg og 2880 Bagsværd.

Pris: 75,- kr.

Haste opgaver ordner vi også mod et gebyr på 150,- kr.

Fakturerings gebyr: 50,- kr

Gebyrfrit ved køb over 400,- kr.

Hold din egen smagning

læs mere her

Vin​

​Wine Spectator 10/2005 – „Citra is one of the world’s standout wine cooperatives.”

Domaine de Cassagnau
Fra Languedoc for foden af Pyrenæerne.  Et lille familie ejet foretagende, hvor det er Jacques Abet, der selv producerer vinen. Hele familien er engageret i driften.

Denne dejlige rødvin produceres af druerne Syrah (35%), Grenache (35%) og Merlot (30%),  et klassisk mix af druer i denne region af Frankrig.

5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk der skrev

"Fyldig rødvin med god, bred frugtsmag. I den fint krydrede vin er der noter af brombær og kirsebær. Lang eftersmag".

LAVS VITÆ Montepulciano D'Abruzzo D.O.C

Dyb rubinrød med violette og lilla nuancer. Intens duft af mørk moden frugt, krydderier, lakrids, sort peber, vanilje og kakao. Varm og fyldig med en lang dvælende smag. Afbalancerede tanniner. Fadlagret 24 md på små franske barriques.

TOP vine fra "CITRA VINI" DABRUZZO Citra Vini, er et kooperativ der sidder på 65% af vinproduktionen i d´Abruzzo. De sælger kun selv 20 % under eget navn, naturligvis de bedste 20 %. Efter et projekt der har varet 7 år, har mange af kooperativets medlemmer frivilligt forbedret arbejdet i vinmarkerne med grøn høst (mindre udbytte større intensivitet), mindre kunstgødning, bedre udvælgelse af druer, minimum brug af svovl etc. etc. dette gør at Citra Vini`s nye vine er næsten ukendelige. De er i sandhed rykket fra at være "supervin" til at være "topvin".

LAVS VITÆ Trebbiano D`ABRUZZO D.O.P. 2011

Smagen er krydret, med en udpræget blomstret og lang dvælende eftersmag. Den leder hen på en stor australsk fadlagret Chardonnay. Fadlagret 12 md på store fade.

Citra er et kooperativ, som omfatter 5000 vinavlere baseret i regionen Abruzzo i Italien. 7000 hektar fordelt i et meget bredt område, der dækker næsten hele provinsen Chieti, der strækker sig fra nord til syd i 80-90 km og 40 km inde i landet fra havet. Citra har den lykke at se vinstokkene vokser mellem Majella, Gran Sasso og Adriaterhavet. En unik mulighed for at drage fordel af forskellige mikroklimaer og terroir. Takket være luftens strømninger i bjergene og havet brise, gør druerne udvikler de aromatiske druer som er originaliteten for Abruzzo`s vine.

Monte Casale Amarone DOCG

Et af de nye tiltag er økologi - og de første vine med certificeret økomærke vil se dagens lys fra 2017 årgangen.

Azienda Monte Casale
Historien om familiens vinbrug starter i 1932 på de frugtbare bakker bag ved Lasize ved Gardasøen.

I 1998 indviede de et nyt produktionsanlæg komplet med nyt vinfremstillingsudstyr og tappeanlæg.
I dag videreføres og udvikles familiens vingård af nye generationer. Man har i dag 20 hektar, som dyrkes i respekt for naturen, og som frembringer en bred portefølje af vine.

Monte Casale Ripasso DOC 2013

Monte Casale, Ripasso Valpolicella Classico DOC. De høster manuelt, druerne tørres i 4 mdr. hvorefter de presses og gæres i 8 dage. Vinen lagrer minimum 24 mdr. på barriques.

FRANSKE SUPER STJERNER

Chateau La Tour Figeac Grand Cru Classé - St. Emilion 2005

Chateau Lafon-Rochet, 4. Cru Classé - Saint Estephe 2005

Chateau Cantemerle 5. Cru Classé - Haut Medoc 2005

Chateau Haut Batailley, 5. Cru Classé - Pauillac 2005

Woodstock

Shiraz/Cabernet 2011

McLaren Vale

Shiraz og cabernet sauvignon blend med fylde og koncentration. Vinmageren hos Woodstock er ingen ringere end Ben Glaetzer, som i dag regnes for en af de bedste i Australien.

Druerne kommer fra egne marker i topområdet Mclaren Vale. Vinen ligger et år på en blanding, af ældre franske og amerikanske fade. Shiraz -druen har en dejlig frisk og fyldig frugt. Cabernet sauvignon tilføjer struktur og struttende solbærfrugt.

PINOT NOIR​

Barone Montalto
Organic Cataratto

Sicilia IGT 2015

Charmerende og fyldig økologisk vin fra det solbeskinnede Sicilien, hvor den økologiske dyrkning og arbejdspraksis parret med Italiens største vinregions stordriftsfordele har resulteret i betalelig value-for-money med det sympatiske ved en miljøvenlig profil som en ekstra gevinst.

Den lokale Nero d’Avola er Siciliens mest succesrige drue, og vel i det hele taget en af Italiens mest populære druer, der med sin forførende saftighed og solskin i flydende form rammer en populær smagsstil med en intens, frugtig aroma og en fordøjelig syrestruktur.​

Cataratto er en lokal siciliansk drue, der giver hvidvine med god friskhed, en blomstret bouquet og behagelig fylde. 

Helter Skelter Merlot

Lodi California 2013

Helter Skelter Merlot er så absolut ikke blot til Beatles-entusiaster; dette er en rund og blød californisk Merlot, der appellerer til et meget bredt publikum.​

Druerne kommer fra det anerkendte californiske område Lodi, hvor de under gunstige vækstbetingelser med rigelige mængder solskin og varme har givet en vin med charmerende fylde uden tilhørende garvesyre. 

Duft og smag har som væsentligste elementer træmodne sveskeblommer, kirsebær, tranebær og et strejf af teblade. Her er fylde og lidt charmesødme i en let drikkelig stil, der ikke er præget af fadlagring, men snarere af en imødekommende frugtighed.​

​Wollridge, 2013 Zinfandel Reserve - Lodi, California

En meget lækker og velsmagende Zinfandel fra Lodi-regionen i Californien. Vinen er mørk, fed, tæt og koncentreret med et dejligt lille aftryk fra fadlagringen med skønne toner af vanilje.
Wollridge Zinfandel Reserve
produceres på druer fra én af de bedste og mest anerkendte vingårde i Lodi. Vinen har gennemgået en vinifikation på topmoderne udstyr, og det er udelukkende druer fra gamle vinstokke, der har været anvendt. Wollridge lagres på amerikanske egefade i en periode på 6 måneder,

5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev;

"Vellavet og meget dejlig rødvin med en bred smag, der fylder munden. Der er blød frugt, eukalyptus, laurbær, lavendler ... smagepanelet var på vild jagt efter noter. Nogle af dem skal nok være rigtige!".​

Nardelli 2015 - Appassimento

Fed, koncentreret og charmerende italiener!


Vinen fremstår med en dybrød farve. Appassimento metoden, hvor druerne tørres vinteren over, øger vinens koncentration, rigdom og alkohol. Metoden har givet vinen en righoldig og intens aroma og smagen er koncentreret og fyldig. Et prisvenligt alternativ til Amarone eller Rippasso fra Veneto.

MIO PASSO tilbage på hylderne​

Sol og sommer på flaske.

Testvinder i magasinet Smag og Behag ud af 85 konkurrenter.​

Miopasso
Miopasso er en lille serie af kvalitetsvine, produceret med hjælp af moderne fremstillingsteknologi, på oprindelige italienske druesorter. Målet er at skabe den bedste tænkelige kvalitet til lav enhedsomkostning. 

​Miopasso er tænkt som "value for money" af den lille gruppe entusiastiske vinfolk, der indkøber druerne forskellige steder i Italien, og producerer den færdige vin. Projektet er lykkedes - der er tale om nogle af de bedste italienske vinkøb man kan opdrive.

​Clos des Jacobins, 2012 - Saint-Émilion - Grand Cru Classé

Med Clos des Jacobins i glasset, har du mulighed for at smage toppen af hele Grand Cru Classé klassifikationen i Saint-Émilion. Dette lille slot frembringer en enestående vin år efter år.

Clos des Jacobins

tilhører i dag den absolutte elite i klassifikationen "Grand Cru Classé" i Saint-Émilion. Slottet drives som en lille familieforretning med Thibaut og Magali Decoster i spidsen. Siden 2004 har hele slottet og de omliggende 8,5 ha. vinmarker gennemgået en forvandling. Familien har foretaget massive investeringer i vinmarkerne og i moderne produktionsudstyr; bestræb-elserne har allerede båret frugt. Clos des Jacobins er på få år rykket helt frem i første linje, som én af de førende ejendomme i Saint-Émilion.

Perfekte marker

Slottets vinmarker har en helt perfekt beliggenhed i hjertet af Saint-Émilion. Her stortrives Merlot, som er rygraden i vinen. Lagringen foregår over en 17 måneder lang periode på klassiske egefade, hvoraf 90% er helt nye fade. Det skaber en meget mørk vin med en kraftfuld bouquet. Smagen er elegant, rank med saftig fylde og en markeret tannin, der bevidner at vinen tåler lang lagring på flaske. Eftersmagen er blommeagtig og ekstremt vedholdende. En stor og saftig oplevelse.
Kåret som den bedste i klassifikationen
Ved den asiatiske udgave af VinExpo, der blev afholdt i Hong Kong, blev Clos des Jacobins kåret som den bedste i klassifikationen ved en smagning af tre årgange fra klassifikationens slotte. Det resultat sætter en tyk streg under kvaliteten fra dette lille fremragende slot.

SIRIUS, 2014 - Bordeaux (Merlot - Cabernet)

SIRIUS er en topklasse Bordeaux, der er produceret på de klassiske druer Merlot og Cabernet Sauvignon. Smagen er saftig og fyldig med masser af krydderier og solbærtoner. En vin med god power og kraft.

Sichel - Bordeaux
Familienavnet "Sichel" er blevet synonym for kvalitetsvine fra Bordeaux. Den velrespekterede familie er partejer i én af verdens mest kendte og ansete ejendomme, nemlig ingen ringere end selveste Château Palmer i Margaux. Endvidere ejer familien Château Angludet i Margaux. Og det er det selvsamme winemaker-team, som hvert år producerer SIRIUS, der virkelig er familiens ʺvalue for money-Bordeauxʺ. 

Vinen er resultatet af en benhård sortering af de høstede druer. Produktionen er traditionel, og vinen lagres i 12 måneder på franske egefade. Vinen har i denne årgang fået GULD-medalje bl.a. ved Concoures Général Agricole i Paris.​

5Lidt Franske:

Domaine Gille, Bourgogne:

​Nuit Saint Geroges les Brulées 2011, Vosne-Romanée 2013.

Bourgogne Chardonnay 2014

Beaujolais:

Henry Fessy: Beaujolais Village 2011, Juliénas 2011

Domaine Pardon: Fleurie 2015

Chablis:

Domaine Fourrey: Chablis Premier Cru 2015 Côte de Lechet​

Åbningstider

SORØ

Tlf.: 3112 7101​

Mandag:​

LUKKET​

Tirsdag:​

10:00 - 17:30​

Onsdag:​

10:00 - 17:30​

Torsdag:​

10:00 - 18:00​

Fredag:​

10:00 - 18:00​

Lørdag:​​

10:00 - 14:00​

​​Udbringning af vin

Ring inden kl. 17:00 for levering inden 9:30 næste dag i 4180 Sorø
Pris: 75,- kr.  (ingen levering mandage). Haste opgaver ordner vi også mod et gebyr på 150,- kr.


Hvis man ønsker vingave leveret tirsdag morgen inden kl. 10, kan der ringes 2167 7501 og aftales nærmere.

​ØSTERBRO

Østerbrogade 85

2100 København Ø

Tlf: 2167 7501

Mail: info@butlervin.dk

sorø

Vestergade 2

4180 Sorø

Tlf: 3112 7101

Mail: butlervin.soroe@gmail.com

smiley